Европейската прокуратура, оглавявана от бившия главен прокурор на Румъния Лаура Кьовеши,

...
Европейската прокуратура, оглавявана от бившия главен прокурор на Румъния Лаура Кьовеши,
Коментари Харесай

Европейската прокуратура одобри 3 от 10 български кандидати за европрокурори

Европейската прокуратура, ръководена от бившия главен прокурор на Румъния Лаура Кьовеши, е одобрила 3-ма от 10-те български кандидатури за европейски делегирани прокурори.

Тримата претенденти, които получават утвърждение все още са Вероника Трифонова, Божидара Димова и Венцислав Фердинандов, съобщи Българска национална телевизия.

За останалите 7 представителя е поискана спомагателна информация. Комуникацията сред Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет и офиса на Лаура Кьовеши продължава.

От Европейската прокуратура са разделили препоръчаните от България претенденти на три групи - едната е на тези, които досега са работили като следователи. От офиса на Кьовеши са поискали спомагателна информация за тяхната подготовка и опит. В европейските правни системи няма служба следовател.

Втората група, за която се желае спомагателна информация са за прокурори, които досега са работили на по-ниски равнища - като районна прокуратура.

Третата група препоръчани претенденти, за които са поискани още данни са тези, които досега са били съдии - като за тях се пита дали са гледали каузи за стопански закононарушения и дали са добре готови за такива характерни следствия.

Според източници на Българска национална телевизия Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет ще разиска последното писмо от Европейската прокуратура на идващото си съвещание другата седмица. Възможно е в България да работят и по-малко от 10 прокурори. Според регламента би трябвало да бъдат минимум двама.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР